28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de gıda üreticilerine baskın

Silopi Belediyesi Zabıta ekipleri ve Veteriner Hekim Emin Güler, Ramazan ayı nedeni ile Gıda Üretim tesislerine ani baskınlar düzenledi.

Sabah erken saatlerinde başlayan denetimler akşam saatlerine kadar sürdü. Silopi İlçe merkezinde sayıları artan tatlı ve pastane imalathaneleri ile Kasaphanelere yapılan ani baskınlar da, çok sayıda ürün imha edildi.

Ramazan Bayramına kısa bir zaman kala Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Belediye Veteriner hekim Emin Güler’in de eşlik ettiği denetlemede kesin talimatlar veriliyor. İlçe merkezinde bulunan kasapları tek tek dolaşan zabıta ekipleri, kasaplara özellikle temiz ve hijyenik alanlarda etlerin satılması gerektiği uyarılarında bulundu.

Cuma günü sabah saatlerinde devriye gezen ve çarşıdaki bütün lokantaları dolaşan heyet özellikle sağlık kontrolüne ve temizliğe büyük bir önem verdiler. Yapılan kontrollerde lokantalarda çalışan işçilerin portör muayene kartı (sağlık kontrolü ) , giyim, genel temizlik üzerinde duruldu. Yapılan kontrollerde sağlık ve hijyen bakımından temiz olmayan bazı lokantalar hakkında tutanak tutuldu. Oluşturulan heyet tarafından çok sıkı bir denetim yapıldı ve birçok uyarılarda bulundu.

Ramazan ayı nedeni ile denetimlerde bulunan zabıta ekipleri, açıkta satılan ve sağlıksız ortamlarda üretim yapan seyyar satıcılara eksikliklerin giderilmesi için süre tanıdı.

Belediye ekipleri Ramazan ayında mantar gibi çoğalan çiğ köfte tezgâhlarında da kontrollerde bulundu. Çiğköfteci tezgâhlarının kurulduğu noktaları da denetleyen zabıta ekipleri, açıkta satılan seyyar satıcılara uyarılarda bulunarak bundan sonra ceza yazacaklarını söylediler.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 14:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?