19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de işadamları biraraya geldi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen toplantıda işadamları bir araya geldiler. 28 Şubat'ta yapılacak olan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) seçimleri öncesi Silopili işadamları fikir alışverişinde bulundular.

Silopi Belediye konferans salonunda şirket sahipleri tarafından yapılan toplantıdan birlik ve beraberlik kararı çıktı.

28 Şubat'ta yapılacak olan ŞTSO seçimleri için başkanlık yarışı startını veren mevcut yönetim kurulu haricindeki adayların, meslek komiteleri için tüm adayları ilçelerdeki üyelerle görüşmeden ve tamamına yakınını Şırnak merkezden belirlemesine ise tepkiler devam ediyor. Silopi'deki toplantıda yakın ilçelere de yer verilecek bir listenin çıkarılması ile birlikte seçim startı vereceklerini karara bağlayan işadamları, işadamlarından ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinden oluşan 20 kişilik bağımsız komisyon kurdular.

ŞTSO'nun yeni oluşacak yönetiminde Beytüşşebap, Uludere, Güçlükonak, İdil ve Silopi'nin de temsil edilmesi gerektiğini belirten Bağımsız Komisyon üyesi Tahir Öğmen, "Bu ilçeleri yok sayarak yönetim oluşturanlara, bizi yok sayanlara desteğimiz olmayacaktır. Öncelikle ilimiz için en güzel hizmetin verilmesi için çalışmamız gerekir. Yarışımız başkanlık için değil hizmet için olmalı" dedi.
ŞTSO'nun Şırnak için önemini vurgulayan bağımsız komisyon üyesi Tahir Öğmen, "Daha önce de belirttiğimiz gibi aktif çalışan, üyelerinin sorunlarını takip eden, iktisadi ve finansman sorunlarını çözmek için gayret gösteren yenilikleri ve gelişmeleri üyelerine aktaran dinamik bir ticaret ve sanayi odası Şırnak'ın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir" şeklinde konuştu.

''İlin tamamındaki üyelerinin sorunlarına vakıf, ilçelerin ihtiyaçlarını görebilecek bir oda ancak bu ilçelerden alınacak üyelerle oluşacaktır'' diyen Öğmen, "Silopi ilçemizin ve yakın ilçelerimizin yönetimde ve diğer birimlerde layıkıyla temsili gerekiyor. Ticaret sadece herhangi bir ilçede veya merkezde yapılmıyor. Bu yöredeki insanlar da ticaret yapıyor" ifadelerini kullandı.

Tahir Öğmen ayrıca meslek gruplarına göre Silopi'yi ŞTSO'da temsil etmek isteyen şirket yetkililerinin adaylık için bağımsız komisyona başvurmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?