28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de kadınlardan bütçeye katkı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde evlerine katkı sağlamak isteyen kadınlar bahçede yetiştirdikleri sebzeleri ve evlerinde hazırladıkları yoğurt ve peyniri hal pazarında satıyor.

Silopili kadınlar evlerine katkı sağlayabilmek için hal pazarında yoğurt ve peynir satıyor. Evlerinin bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve otları da hal pazarında satan kadınlar, durumlarından şikayetçi olmadıklarını belirttiler. Kadınlar kaseler içerisinde hazırladıkları yoğurtları satarak ev bütçesine katkı sağladıklarını belirtirken, "Ne bulursak getirip satıyoruz. Evimize katkı olsun diye yapıyoruz. Allah hepimizin rızkını veriyor. Bu durumdan şikayetçi değiliz" diye konuştular.

Bahçelerinde yetiştirdikleri sebzelerin doyumsuz bir tadı olduğunu ifade eden kadınlar, şifalı ve bulunması zor otları da pazarda sattıklarını kaydettiler. Şırnak'a has otlu peynirlerden satan kadınlar ise vatandaşların ilgisizliğinden yakındı. Otlu peynire ilginin az olmasının nedenlerinden biri olarak ekonomik krizi gösteren kadınlar, "Otlu peynire olan ilgi beklenenden az oldu. Bunun başlıca sebebi bize göre vatandaşın alım gücü. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaştan beklenen ilgiyi görmedik" şeklinde
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 10:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?