19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de kaldırım işgali önlemi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde belediye zabıta ekipleri kaldırımı işgal eden esnafa yönelik yeni önlemler uygulayacak.

Esnafın dükkanlarının önündeki kaldırımları işgal ettiği ve yayaların geçişini engellediği gerekçesiyle vatandaşlardan şikayetler gelmesi üzerine denetim yapan Silopi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Belediye Başkanı Emin Toğurlu esnafa uyarıda bulundu. Yapılan tüm uyarılara rağmen kaldırım işgallerinin istenilen düzeyde engellenemediğini belirten Belediye Başkanı Emin Toğurlu, bundan sonra Zabıta Müdürlüğü'nün, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 38'nci maddesinde kendilerine emredilen hükmü uygulamaya başlayacaklarını ifade etti.

Başkan Toğurlu, oluşturulan Acil Denetleme Ekibi'nin sürekli denetim yapacağını da sözlerine ekledi. Yapılan tüm uyarılara rağmen esnafın kayıtsız kaldığını dile getiren Başkan Toğurlu, "Kaldırım işgalleri noktasında 3 aydır sürdürdüğümüz uyarı çalışmasında gerekli sonucu elde edemeyeceğimizi gördük. Yeni yapılanmamız ışığında oluşturduğumuz 3 zabıta görevlisi arkadaşımızdan kurulan Acil Denetleme Ekibimiz, kaldırımlarda yaşanan işgaller noktasında duyarlı olacaktır.

Bu ekibimiz sürekli sahada olacak ve ilk önce işgal yapan esnafımızı ihbarname keserek uyaracak. Ardından tekrar ihbarname kesilen işyerinin işgale devam ettiği tespit edilirse, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 38'nci maddesi uyarınca zabıt varakası kesilerek, cezai işlem uygulanacak. 38'nci maddenin 1'nci maddesinde; yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya burada mal satan kişiye; ilk defada zabıta görevlilerince 50 TL ceza kesilecektir. Bunun tekrarında ise 500 TL'ye kadar idari para cezası şeklinde olacaktır" şeklinde konuştu.

Kanunda saklı özel hükümleri de uygulamalarının kendilerine emredildiğini ifade eden Başkan Toğurlu, "Kaldırım işgalleri noktasında belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü önümüzdeki günlerde sıkı bir denetim çalışmasına başlayacak. Esnafların kaldırım işgallerine ise kesinlikle taviz vermeyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 15:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?