28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de kuyular yeniden kazılıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Şırnak'ın Silopi ilçesindeki BOTAŞ tesislerinde yapılan kazı çalışmalarına bir gün aranın ardından Silopi- Cizre arasında kalan ve daha önceleri tesis olarak kullanılan bölgede bugün sabahın erken saatlerinde yeniden başlandı. Bölgeye çok sayıda jandarma sevk edildi.

Sabahın erken saatlerinde geniş güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ve avukatların gelmesinin ardından kazı çalışmalarına başlandı. Ergenekon soruşturması kapsamında açıklamalarda bulunan Tuncay Güney ile PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan 1990'lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Silopi`de bulunan BOTAŞ tesislerine ve Cizre- Silopi güzergahındaki bazı noktalara açılan kuyulara gömüldüğünü iddia, etmişti.


Bunun üzerine 70 kayıp yakını ve Şırnak Barosu avukatları kuyuların açılması için Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu. Savcılığın izniyle 09 Mart 2009 tarihinde (Önceki gün) BOTAŞ tesislerinde Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ve avukatların da katıldığı bin metrekarelik alanda yapılan kazı çalışmalarında 2 kemik parçası ile 1 fanila parçası bulunmuştu. Savcılık tarafından, 09 Mart 2009 Pazartesi günü bulunan parçaların işlemlerinin tamamlanması ve incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesinin ardından, bugün kazılara Silopi- Cizre arasında kalan bölgede tekrar başlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 10:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?