28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de öğrenci meclisi seçimi

Silopi Lisesinde yapılan Öğrenci Meclisi Silopi İlçe temsilcisi seçimlerini; Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden Ayşenur Agitoğlu kazandı.

Silopi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz başkanlığında yapılan öğrenci Meclisi seçimlerinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Finale kalan üç öğrenci, başkan olmaları durumunda yapacaklar faaliyetleri, yapmak istedikleri projelerini anlattı. Silopi İlçe Merkezinin yanı sıra köylerde de okul eksikliğinin olduğunu vurgulayan Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden Ayşenur Agitoğlu, oy çokluğu ile Silopi Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Öğrenci Meclisi başkanlığı Silopi İlçe Temsilciliği, Silopi Lisesinde yapılan kura ile belirlendi.

Silopi İlçe Merkezi ve köylerde bulunan ilk ve orta dereceli okulların Okul Meclisi temsilcileri, ilçe temsilcisini seçmek için bir araya geldi. 18 okul meclisi başkanının katıldığı oylamalarda çekişmeli anlar yaşandı. Okul öğretmenlerinin de katıldığı Öğrenci Meclisi seçimleri oyların kullanılması ile sonuçlandı.

Oylamada Ter Döküldü.

Yapılan oylamada 4 er oy alan Silopi Senan İdin Anadolu Lisesi Meclis Başkanı Musa Demir, Silopi Kız Meslek Lisesi Okul Meclisi Başkanı Ayşenur Agitoğlu ve Endüstri Meslek Lisesi okul meclisi Başkanı Orhan Külter kıyasıya yarıştı.
Kendilerine yöneltilen sorulara cevap veren finalistler, soruları cevaplamakta büyük zorluk çektiler. Finalistler önce Silopi’de ki eğitim sorunlarını, öğrencilerin ve okulların sorunlarını çözme konusunda ki projelerini açıkladı.

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde “Haydi Kızlar Okula” kampanyaları düzenleniyor. Ancak ilçemizin tek Kız Meslek Lisesinde öğrencilerin okuyacağı bina yetersiz. Şuan okulumuzun iki sınıfı Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek binasında eğitim görüyorlar. Birçok okulumuzun yolları çamurdan geçilmiyor. Birçok okulumuz bakımsız, bu tür sorunların ortadan kaldırılması lazım” diyen Silopi Kız Meslek Lisesi Okul Meclisi Başkanı Ayşenur Agitoğlu, seçmenlerden büyük bir alkış aldı.

Yapılan oylama sonucunda 18 oyun 9 unu alan Silopi Kız Meslek Lisesi Okul Meclisi Başkanı Ayşenur Agitoğlu, Öğrenci Meclisi Silopi İlçe temsilcisi oldu.

Agitoğlu, Silopi’de ki eğitim sorunlarını çözmek için elinden gelenin fazlasını yapacağını ve Eğitim sorunlarının ortadan kaldırılması için birlik ve beraberliğin şart olduğunu ifade etti.

Silopi Öğrenci Meclisi Başkanı olan Ayşenur Agitoğlu, Öğrenci Meclisi Şırnak İl Başkanı olmak için ter dökecek.

Kadir Barış - Silopi / KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 13:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş balcı IP: 85.106.231.xxx Tarih : 5.12.2008 17:36:13

ben uludere ilçesinin okul temsilcisi SAVAŞ BALCI. bu gün seçimde silopi kız meslek lisesi öğrencisi AYŞENUR AGİTOĞLU çok güzel konuşarak çok büyük bir ilgi aldı ve ben şahsen kendim adaylıktan çekildim ve ayşe arkadaşıma oyu gözümü hiç kırpmadan verdim.. ve bundan dolayı çok mutluyum tbrkler....BAŞARILARIN DEVAMINI DİLİYORUM..