19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de öğrencilere trafik dersi

Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere uygulamalı trafik dersi verildi.

Trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik kurallarının küçük yaştan itibaren öğretilmesi için Silopi ilçesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim verildi.

İlk uygulamalı eğitim İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Erdal Yetik Koç tarafından ilköğretim 5. sınıf öğrencilerine verilirken, öğrencilere ilk olarak trafik ışıkları ve kuralları anlatıldı. Trafik lambaları, sinyalizasyon, yayaların dikkat etmesi gereken hususlar, yolun karşısına dikkatli geçiş gibi hayat boyunca lazım olacak bilgiler veren Erdal Yetik Koç, daha sonra uygulamalı eğitime geçti.

Trafik kazalarının Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geldiğini dile getiren Koç, trafik kazaları nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiğini anlattı. Koç, küçük yaştan itibaren eğitim alan öğrencilerin ileride bilinçli birer sürücü olacaklarını ve trafik kurallarına uyacaklarını ifade ederek, anne ve babalara da üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Erdal Yetik Koç, velilerin yaptığı büyük bir hatanın üzerinde önemle durdu. Kaldırımda yürürken bazı velilerin çocuklarını yol tarafında tuttuklarını, kendilerinin ise yoldan daha uzak olan bölgede yürüdüklerini dile getiren Koç, "Araçların büyük bir insana çarpmasıyla vereceği zarar ile çocuklara çarpması arasında fark vardır. Bu yüzden veliler çocuklarını mutlaka yol tarafında değil, evlere yakın yerde yürütmelidir. Özellikle yaya geçitleri, alt ve üst geçitler ile trafik polislerinin bulunduğu noktalardan geçişleri tercih edin. Bu eğitimi talep gelen tüm okullarda yapacağız. Okullarda trafik dersleri var ancak gençlerimizin işi uzmanından öğrenmesini arzuluyoruz. Bu yüzden tüm okullarda, öğrencilerimizin tamamına seminer vermeyi ve trafik bilincini arttırmayı amaçlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?