28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de olaylar çıktı

SİLOPİ'DE NEVRUZ KUTLAMALARI SONRASI OLAYLAR ÇIKTI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları sonrası olaylar çıktı.

Kutlamalara BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, partililer ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar, kutlamaların yapıldığı Silopi Belediyesi yanındaki boş alana polis noktalarında arandıktan sonra alındı. Tertip Komitesi Başkanı Abdullah Bağşi ile BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, nevruzun anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı. Silopi Belediye Başkanı Toğurlu da, meydanı dolduran kalabalığın Nevruz Bayramı'nı

kutlayarak, herkesin barış ve özgürlük için bu alanları doldurduğunu söyledi. Toğurlu, yaşadıkları toprakların etnik ve dinsel bir mozaiğe sahip olduğunu ancak bu mozaik yerine "tek dil ve tek inancın" hakim kılınmak istendiğini savundu.

Kutlamalar, yerel ses sanatçıların konseri ile sona erdi. Kutlamaların ardından 'Barış Çadırı'na yürümek isteyen bir grup polise taşlarla saldırınca olaylar çıktı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı ile müdahalede bulundu. Göstericiler ara sokaklara doğru kaçtı. BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de biber gazından etkilendiği ileri sürülürken, polis ile göstericiler arasında yaşanan kovalamaca devam ediyor.

SİLOPİ'DE NEVRUZ KUTLAMALARI SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2011 Pazartesi 18:07:05
Güncelleme :21 Mart 2011 Pazartesi 18:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?