19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de seçim gerginliği: 2 yaralı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçici köy korucularının da aralarında bulunduğu belirtilen bir grup ile DTP'liler arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Silopi'ye bağlı Görümlü beldesindeki DTP seçim bürosunun açılışında olaylar yaşandı. DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez, Silopi Belediye Başkan Adayı Emin Toğurlu'nun da aralarında bulunduğu partililer uzun araç konvoyuyla belde girişine geldiğinde, ellerinde Türk bayrakları bulunan ve aralarında köy korucularının da yer aldığı belirtilen bir grup belde sakini tarafından karşılandı.

Bu grubun DTP'lilerden beldelerine girmemelerini istemeleri üzerine çıkan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada 2 DTP'li yaralanırken, araya giren jandarma ekipleri olayları yatıştırdı. DTP İl Başkanı İrmez, olayların yatışmasının ardından partilerinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

İrmez, açılışta yaptığı kısa konuşmada belde sakinlerine seslenerek, "Ellerinizde gözümüzün içine adeta sokarak salladığınız Türk bayrağı bizim bayrağımız. Kürt'ün de, Türk'ün de, Laz'ın da, Çerkez'in de bayrağıdır. Bizim bir bayrak sorunumuz yok. Hepimiz kardeşiz. Aynı partilerde olmasak da provokatörlerin provokasyonlarına gelmeyerek birlikte yaşamayı bilmeliyiz. Sistemin oyunlarıdır bunlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?