19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de tank haraketliliği

Silopi ilçesinden yola çıkan çok sayıda tank ve zırhlı personel taşıyıcı, Kuzey Irak sınırına doğru yol aldı. Tankların Irak sınırına doğru yol alması Silopi'de heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak sınıra yığınak yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda seçkin komando birlikleri, son bir haftadır sürekli olarak bölgeye kaydırılıyor. Ayrıca bugün, çok sayıda tank, sınırın sıfır noktasına kaydırıldı. Terör örgütü PKK'ya yönelik 'Bahar operasyonu' ile tekrar askeri hareketliliğin merkezi haline gelen Şırnak'ta hava trafiği yaşandı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ardı ardına kalkış yapan helikopterler Cudi ve Gabar
dağlarına doğru yol aldı. Operasyonların yoğunlaştığı Bestler Dereler Bölgesi'nde ise Mehmetçik tarafından teröristlere ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarılarak imha edildiği belirtilirken, sığınakların etrafında arazi arama taraması yapılarak bölgenin mayınlı tuzaklardan arındırıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Silopi Tank Taburu'ndan çıkan tanklar, büyük araçlar üzerinde Uludere ilçesindeki sınır birliklerine sevkedildi. Sınırdaki stratejik noktalara yerleştirileceği öğrenilen tankların sevkıyatı sırasında havadan helikopterler gözcülük yaptı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?