19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de 'Yeşil Kart' izdihamı!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yeşil kartların dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluştu. Yaşanan yoğun kalabalıktan dolayı bazı yaşlı vatandaşlar kısa süreli baygınlık geçirdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde binlerce kişiye aynı günde yeşil kart dağıtılması kuyruk ve izdihama neden oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren yeşil kart bürosu önünde bekleyen vatandaşlardan Hüseyin Durmazoğlu, konuyla ilgili olarak büyük sıkıntılar çektiklerini söyledi.

Durmazoğlu, "Yeşil kart almak isteyen vatandaşlar büyük eziyet çekiyorlar. Aylar öncesinden başvurumu yaptığım halde daha alamadım. Ancak bugün sıra verdiler. Binlerce kişiye aynı anda yeşil kart vermek vatandaşlara eziyet etmekten başka bir şey değildir. Bunları böyle yapacaklarına mahalle mahalle olarak dağıtsalardı, böyle sıkıntılar olmazdı. Aşırı kalabalıklardan dolayı kısa süreli baygınlık geçiren oldu. Burada bekleyen yaşlı insanların sayısı çok fazla. Bu şekilde dağıtım yapılmasından dolayı hiç memnun değiliz. Yetkililerin bu konulara biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Mustafa Sever ise, "Normal zamanlarda günde 5 adet dahi dağıttıklarında mahalle sırasına göre dağıtıyorlardı. Neden bugün böyle bir şey yaptıklarına hiçbir anlam veremedik. Bu vatandaşlara yapılan büyük haksızlıktır" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 13:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?