28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'deolaylar gece boyunca sürdü

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fiziksel şiddet gördüğü iddiasıyla başlatılan eylemler Şırnak'ın Silopi ilçesinde gece boyunca devam etti.

Göstericiler bir aracı taşlarken polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Silopi'nin Cudi ve Başak mahallelerinde lastik yakıp yola barikat kuran çocuk yaştaki göstericiler ara sokaklarda polisi taşladı. Polis uzun bir müddet gösterici grubun dağılmasını bekledi. Ancak gösteri yapan çocuklar polise yasa dışı sloganlar eşliğinde taşlarla saldırınca çevik kuvvet ekipleri göstericilere gaz bombaları ile müdahale edip grupları dağıttı. Terör örgütü PKK yanlısı grup, ilçede geniş güvenlik önlemi alan polise taşlarla saldırdı. Polisin, "Dağılın" uyarısına rağmen taş atmaya devam eden göstericilere, çevik kuvvet müdahale etti. Göstericilerin yolda yaktığı lastikler ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Polislere saldıran göstericiler yolda buldukları ve bir öğretmene ait olduğunu belirten 27 F 6991 plakalı aracı da taşlamaya başladılar. Araca hasar veren göstericiler olay yerinden kaçarak uzaklaştılar. Saldırı sonrası araç kullanılmaz hale gelirken olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huseyin kaçmaz IP: 78.135.23.xxx Tarih : 23.10.2008 19:32:20

kardeşim ögretmene ait dediğiniz araç bi yerli ait bende silopiliyim ve o araç bizim evin yanında park halindeydi yapmayın bizi herkese yanlış göstermeyin kesin onu sevmeyen birirsi yapmıştır olayları fırsat bilmiştir..bu haberi düzeltirseniz seviniriz..saygılar