28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'deRamazan hazırlıkları

Silopi İlçe Müftülüğü Ramazan ayına çok kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı.

Müftülük kadınların camiye daha rahat girmesi için Çarşı Camii'ne ek bir giriş kapısı açıyor.

Silopi'de Ramazan ayı hazırlıkları devam ediyor. Müftülük camilerde onarım çalışmalarının yanı sıra yaklaşan Ramazan ayı içinde bir dizi çalışma başlattı.

Ramazanda kılınacak teravih namazı ve kandil geceleri için Müftülük tarafından Çarşı Camii'ne özel bir giriş kapısı yapıldı. Caminin üst katına geçişler için birinci cadde kısmında kalan duvarı yıkarak yerine kadınlar için giriş kapısı yapılacağı belirtildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Müftü M.Nurallah Aktaş, "Teravih namazı ve kandil gecelerinde Çarşı Camii'ne gelen kadınlar, birtakım zorluklar ile karşılaşıyor. Erkekler camiye girerken kadınlar bir köşede bekliyor. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak istedik. Kadınlar için ayrı bir giriş kapısı yaptırıyoruz. Ayrıca kadınlar için abdest alma yeri de yaptıracağız. Kandil geceleri ve teravih namazları dışında ise kadınlar için yapılan kapıdan erkekler de giriş yapabilecek ve o bölümde abdest alabilecek. Böylelikle Cuma namazlarında kapı önlerindeki yığılmanın da önüne geçilmiş olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 12:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?