28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'ye 6 yeni okul

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar 2009-2010 eğitim dönemi için büyük yatırımların yapıldığını söyledi. Cumhuriyet tarihinde Şırnak ve ilçelerine ilk kez bu derecede yatırım yapıldığını belirten Bayar, öğrencilerin bu fırsatları iyi değerlendirmesini istedi.

İlçede yapılacak olan yeni lise, ilköğretim ve ana okulu binaları ile beraber öğrencilerin daha iyi bir şekilde eğitim göreceklerini belirten Silopi Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar öğrencilere okullarına sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulundu. İlçede okul eksikliği için vatandaşlardan dilekçe aldığını ifade eden Bayar, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemimde 6 ilköğretim okulunun hizmet vereceğini söyledi.

Bayar, "Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan okullar; Barbaros Mahallesi'nde 2 tane, Ofis Mahallesi'nde 2 tane, Başak Mahallesi'nde 1 tane ve Dicle Mahallesi'nde 1 tane olmak üzere toplam 6 ilköğretim binası hizmet vermeye başlayacaktır. Türkiye'de ilk kez Şırnak bölgesinde modern ve çağın gereklerine en uygun şekilde yapılacak okullar 32 derslik olup öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılmaktadır. Şu anda bütün okulların inşaatları devam ediyor ve 2009-2010 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilecektir" diye konuştu.

Okul öncesi eğitime de büyük önem verdiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayar 18 köyde toplam 32 derslik yeni anaokulu sınıflarının hizmete gireceğini söyledi. Okul öncesi eğitimin önemi hakkında konuşan Metin Bayar, yaşamını sürdürebilmek için kendisi gibi diğer insanların bakım ve ihtimamına muhtaç olan insanların geniş anlamda bir eğitim süreci olduğunu söyledi.

Bayar, "Bu süreç içinde çevresindeki diğer insanlarla sürekli bir etkileşim içinde bulunur. Bireyin gelişmesi, doğuştan sahip olduğu zeka, yetenek vb. potansiyel niteliklerini en üst düzeye çıkarabilmesi için uygun bir yaşam ortamına gereksinimi vardır. İnsanoğlunun binlerce yıldır süren gelişme, ilerleme isteği onu sürekli olarak yeni şeyler aramaya, kendisi için daha iyi yaşam ortamları oluşturmaya yöneltmiştir. Özellikle son birkaç yüzyılda kendi kendini tanıma çabalarına hız veren insanoğlu, bugün artık çocuğun yetişkinden farklı olduğunu, duygu, düşünce ve diğer gelişim özellikleri bakımından onunla kıyaslanmasının mümkün olamayacağını anlamış bulunmaktadır. Günümüzde yaşamın ilk beş yılının önemine değinen araştırıcılar bu ilk yılların kişinin gelecekte nasıl bir birey olacağının belirleyicisi oldukları konusunda giderek daha fazla görüş birliği içerisindedirler. Bu nedenle de okul öncesi dönem ve bu dönemde uygulanacak eğitimin önemi her geçen gün gittikçe daha fazla vurgulanmaktadır.

Okul öncesi eğitim; mecburi eğitim çağına kadar olan çocukların zihin, beden, duygu ve sosyal gelişimlerini sistemli bir ortam içerisinde daha iyi sağlayan, onlara iyi alışkanlıklar ve davranışlar kazandıran, yeteneklerinin gelişmesine yardım eden, ilkokula hazırlayan ve ilköğretim bütünlüğü içinde yer alan eğitim devresidir. Başka bir tanıma göre okul öncesi eğitim; çocukların ilköğretime başlamalarından önceki dönemde, zihinsel, duygusal, kültürel, bedeni ve sosyal gelişmesini içine alan, yaş ve yetenek özelliklerini de dikkate alarak yapılan planlı ve programlı eğitim olarak tanımlanmaktadır" dedi.

İKİLİ EĞİTİM DÖNEMİ SONA ERİYOR
2009-2010 eğitim-öğretim döneminde ikili eğitimden normal eğitime geçeceklerini ifade eden Bayar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bölgeye büyük önem verdiğini belirtti. Bayar, böylelikle öğretmen açığı sorununun tarihe karışacağını söyledi. Müdür Bayar, "İkili sistemde bazı öğrenciler sabah bazı öğrencilerin de öğleden sonra gidiyorlardı. Bu yüzden çift öğretmen görevlendirmek zorunda kalıyoruz. Ancak önümüzdeki dönemden itibaren ikili eğitim sistemi bütün okullarda kalkacak yerine normal eğitim sistemi gelecek. Bundan sonra öğrenciler hem sabah hem de okula gidecekler" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 11:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?