28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şimdi seminer zamanı

Şırnak'ta ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı program kapsamında 'Ölçme Değerlendirme Yeni Öğretim Teknikleri' konulu seminer verildi.

Şırnak Lisesi konferans salonu ile İl Kültür Merkezi konferans salonunda verilen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik ve İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Cengiz Korkmaz da katıldı.

Seminerden önce öğretmenlere hitaben konuşan Milli Eğitim Müdürü Birlik, "Karnelerin dağıtılmasıyla birlikte siz değerli öğretmenlerimiz, anne, baba ve akrabalarınıza bir an önce kavuşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı programı çerçevesinde biz de hareket etmek zorundayız. Öğretmenlik mesleği toplumun en saygın ve en kutsal mesleğidir. Bu nedenle bizler sizlerin önünde eğiliyoruz. Şırnak'ın konumunu hepiniz biliyorsunuz. Şırnak uzak bir vilayet, sosyal ve kültürel açıdan eksikleri bulunan bir vilayettir. Ancak bu olumsuzluklara rağmen sizlerin huzurlu yaşaması için ve çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeniz için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu çerçevede bütün öğretmenlerimizin üstüne düşeni yaptığına inanıyorum. Ancak toplumumuzun bir gerçeği olan bazı okullarımızda olumsuzluklar ortaya çıkmış olabilir. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında eğitim alnında birçok projeye imza attık. Etüt projesi, dersane projesi, taşımalı eğitim projesi ve okul öncesi öğrenciler için yapılan projelerimiz, Şırnak için çok önem araz ediyor. Yapılan projelerle inşallah SBS ve ÖSS'de meyvelerini alıp hepimiz birlikte seviniriz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?