27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Sınır kapısı, 'şov' kapısı oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Habur Sınır Kapısı’ndaki kuyrukların ortadan kalkması gerektiğini belirterek, "Varlık içerisinde yokluk yaşıyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, öğle saatlerinde Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde bulunan Habur Sınır Kapısı’na gelerek incelemelerde bulundu.

Baykal, Habur Sınır Kapısı’nda yaklaşık 15 günden bu yana Irak tarafına geçiş için bekleyen şoförlerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Yaklaşık 50 kilometrelik trafiğinin oluştuğu Cizre-Silopi ve Habur’daki kamyon şoförleri ile görüşen Baykal, konuşmalarında hükümete yüklendi.

Habur Sınır Kapısı’nda Şırnak Vali Yardımcısı Savaş Ünlü ile görüşen Deniz Baykal, konuyla ilgili olarak bilgi aldı. Ardından Habur Sınır Kapısı’nda şoförlere yönelik bir konuşma yapan Baykal, hükümetin şoförler ve bölge halkının sorunlarını çözmede çok geri kaldığını söyleyerek, "Buradan benzin değil, para akıyor. Akışı hızlandırmamız lazım. Bu olursa bölgede refah artar. Varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Hükümet konuya duyarsız kalmıştır. Sadece bu kapıda değil, diğer sınır kapılarında da bunun gibi sorunlar vardır. Hükümet gelişmelerden uzaktır. Buradaki metrelerce uzunluğundaki araç kuyrukları ortadan kalkmalı. Bu yolu tekrar canlandırıp bölgenin refah düzeyini arttırmalıyız. Burada trilyonlarca lira mal ve araç bekliyor. Bu malların Irak’a geçmesi hem Irak’ın hem de ülkemizin yararınadır. Burada bir sancı var. Bunu görmezden gelemeyiz" dedi.

Deniz Baykal ve beraberindekiler daha sonra Habur’dan ayrılarak Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 22:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?