19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Sınır kapısı 1 günlüğüne kapalı

Irak'ta yapılan parlamento seçimleri nedeniyle Habur Sınır Kapısı dün gece saat 00.00'dan itibaren 1 günlüğüne kapatıldı.

Irak'ta bugün yapılan Başbakanlık ve parlamento seçimleri nedeniyle Türkiye'yi Ortadoğu'ya bağlayan Habur Sınır Kapısı 1 günlüğüne kapatıldı. Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Irak'ta yapılacak Başbakanlık ve parlamento seçimleri nedeniyle Zaho'daki Halil İbrahim Gümrük Kapısı'nın tek taraflı olarak araç giriş-çıkışına kapatılacağını bildirmesi üzerine, Habur Sınır Kapısı da dün gece saat 00.00'dan itibaren bu gece saat 00.00'e kadar araç giriş çıkışına kapatıldı.

Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Rıfat Bolat, Irak'ta yapılan seçimler nedeniyle sınır kapısının 24 saat boyunca kapatıldığını ve hiçbir işlemin yapılamayacağını söyledi. Başmüdür Bolat 25 Temmuz gece saat 00.00'dan sonra sınır kapısında işlemlere tekrar başlayacaklarını sözlerine ekledi. Sabah saatlerinde Silopi Belediyesi'ne ait araçlar tarafından yapılan anonslarda Kuzey Irak'ta yapılacak seçimler nedeniyle Habur Sınır Kapısı'nın 24 saat giriş ve çıkışlara kapacağı duyuruldu. Kuzey Irak'tan dönen şoförler de Irak'ta
yapılacak seçimler nedeniyle Cumartesi günü Irak gümrüğünün çalışmayacağını bunu kendilerine çalışan görevlilerin ilettiğini söylediler. Yetkilileri bu isteklerini Türkiye makamlarına da ilettiklerini ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 14:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?