28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Sınırda bayram coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırında yer alan Şırnak'ta büyük coşkuyla kutlandı. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara Mehmetçik uygun adımda, "Vatan sana canım feda, Ne Mutlu Türküm diyene" şeklinde tempo tutarak katıldı.

Şırnak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenklerin koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törene Şırnak Şehir Stadyumu'nda devam edildi.

Törene Vali Ali Yerlikaya, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın yanı sıra kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamaların yapıldığı alana askerler, "Vatan canım sana feda, Ne Mutlu Türküm diyene" şeklinde tempo tutarak geldi. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Akın Nazifoğlu, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri dün ispatladığı, bugün de açıkça ortaya koyduğu gibi vatanın bölünmez bütünlüğünün garantisi ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisidir. Verilecek her türlü görevi yapabilecek azim ve kararlılık içerisindedir."
Törenler süresince geniş güvenlik önlemleri alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 15:29:30
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 15:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?