28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Sınırda beton mevziler kazıldı

Doğu ve Güneydoğu'da son aylarda artan terör saldırısının ardından bölgede operasyonlar yoğunlaşırken sınır bölgesinde yeni siperler kazılmaya başlandı. Ahşap mevziler yıkılarak yerlerine beton koruma duvarları inşa edildi.

PKK terör örgütü tarafından Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesinin ardından Şırnak'ta devam hava destekli operasyonlar artarak devam ediyor.

Operasyonlara Jandarma Özel Harekat Timleri ve özel eğitimli komandoların yanı sıra çok sayıda Geçici Köy Korucusu da destek veriyor. Irak sınırına yakın bölgelerde skorsky tipi helikopterler teröristlerin tespit edilmesi için sürekli olarak keşif ve gözetleme uçuşu yapıyor. Şırnak'ta sıkı güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, özellikle korucuların savunma ve gözetleme yaptığı derme çatma kulübe ve teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı dere yataklarını gören askeri mevzilerin yanlarına yeni siperler kazarak, önlemlerini arttırdı. Ahşap tahta ve tenekeden yapılan mevziler, beton ve kum torbaları ile güçlendirildi. Bazı kritik bölgelerde ise 8 tekerlekli BTR tankları konuşlandırıldı. Operasyonlar kapsamında bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 10:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?