28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Sınırda canlı bomba alarmı!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kuzey Irak'tan canlı bomba sızacağı ihbarını alan Silopi Emniyeti alarma geçti.

Güvenli güçleri sını kapılarında ve şehir merkezinde olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başladı. İlçe emniyetin şehir merkezinde operasyonları devam ediyor.

Silopi ilçesinde emniyet birimleri alarma geçirildi. Polis, büyük şehirlerde bombalı eylem yapmak üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden giriş yaptıkları öğrenilen 3 canlı bombanın peşine düştü.

Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan bütün araçlar sıkı bir aramdan geçirilirken, ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Habur-Silopi Karayolu'nda ise kontrol noktası oluşturuldu. İlçeye girişte tüm araçlar tam kontrolden geçiriliyor. Araçlarından indirilen şoförler üst aramasından geçirildikten sonra araçların bagajı ve içi didik didik aranıyor. Kimlik ve ehliyet kontrolü yapan ekipler, durumunu şüpheli gördükleri şahıslar için telsiz anonsuyla Silopi Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi alıyor.

Terör örgütünün son dönemlerde aldığı ağır darbeler sonrasında teröristlerin sınır kapılarından gireceğini ihbarını alan güvenlik güçleri habur sınır kapısında güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkartıldı. Kuzey Irak ta yurda giriş yapan bütün araçlar sıkı kontrollerden geçtikten sonra yurda giriş yapabiliyorlar. Araçlar ikinci bir aramadan geçtikten sonra habur sınır kapısından çıkıyorlar.

Terör örgütüne yardım yataklık ve yasadışı örgüte ait bayrak bulundurma iddiası ile gözaltına alınan DTP'linin emniyetteki sorguların devam edildiği ve ifadelerinin tamamlanmasından sonra mahkemeye çıkartıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 14:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?