19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Sirk hayvanları Türkiye'ye giremedi

UKRAYNA SİRK GRUBU HABUR SINIR KAPISI'NDA

Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapmak için bekleyen Ukrayna'nın ünlü sirk grubu 'UHPK', Türkiye'ye canlı hayvan girişinin yasak olması nedeniyle Kuzey Irak tarafına geri gönderilecek.

Ukrayna'nın ünlü sirk grubu 'UHPK' Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapmak için bekliyor. 19 hayvanın bulunduğu sirk gösteri grubunun sahibi olan Ukraynalı aile, Türkiye'ye canlı hayvan girişinin yasak olması nedeniyle Kuzey Irak tarafına geri gönderilecek. Habur Sınır Kapısı'nda vatandaşların ilgisini çeken sirk grubu sempatik tavırları ile ilgi çekiyor. Maymunları kafeste tutan sirk sahipleri zaman zaman hava almak için köpeklerini dışarı çıkartıyorlar. Türkiye'ye canlı havyan girişinin yasak olduğunu bilmediğini ifade eden Ukraynalı Julia Kravchenko, ülkesine Zonguldak üzerinden dönmeyi amaçladıklarını söyledi. Julia, sınır kapısında canlı hayvan girişinin yasak olması nedeniyle geri döneceklerini ifade ederek memleketlerine biraz geç dönecekleri için üzgün olduğunu sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Habur Gümrükler Başmüdürü Rıfat Bolat, Ukraynalı çiftin sirk hayvanları ile Türkiye'ye giriş yapmak istediklerini ancak Türkiye'ye canlı hayvan girişinin yasak olduğunu söyledi. Müdür Bolat, "Başmüdürlüğümüze intikal eden bilgide söz konusu araç içerisinde sirkte kullanılan canlı hayvanlar var. Canlı hayvan girişi ülkemize ırak tarafından yasaklandığı için bulaşıcı hastalık nedeniyle tarım bakanlığınca izin verilmediğinden dolayı beklemektedirler. Söz konusu araç sürücüsü

ile arkadaşlarımız görüştüler. Tekrar Irak'a dönüş yapacak. Ülkemize girişine Tarım Bakanlığı izin vermediği için gümrük olarak bizde girişlerine müsaade etmiyoruz" diye konuştu.

UKRAYNA SİRK GRUBU HABUR SINIR KAPISI'NDA
UKRAYNA SİRK GRUBU HABUR SINIR KAPISI'NDA
UKRAYNA SİRK GRUBU HABUR SINIR KAPISI'NDA
UKRAYNA SİRK GRUBU HABUR SINIR KAPISI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 11:38:04
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 18:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?