27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Şırnak: Hakkari'de öldürülen terörist toprağa verildi...

Edinilen bilgiye göre, Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanı bir grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucunda ölü olarak ele geçirilen ’Hakkı’ kod adlı 1981 doğumlu terörist Süleyman Bayar, doğum yeri olan Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Esenler Köyü’nde toprağa verildi.

Teröristin amcası Aziz Çoban, öldürülen yeğenini en son 7 yaşındayken gördüğünü belirterek, "20 yıl önce dedesi için kazdığımız mezarda taş olduğu için uğraşmadık ve başka yerde dedesine mezar açtık. Bugün bu mezar torununa nasip oldu" dedi.


Cenazeye katılan Silopi DEHAP İlçe Başkanı Hacı Üzen, ne Kürt ne de Türk gençlerinin artık ölmesini istemediklerini söyleyerek, "Biz burada bir ölü daha verdik, bir annenin daha gözü yaşlandı. Artık anneleri üzmek istemiyoruz. Gelin barışalım. Barış her şeye çözümdür. Kavga ve savaş çözüm değil. Artık bıktık bunlardan. Kavga istemiyoruz. Bir askerimiz öldü Bingöl’de, şimdi de bir PKK’lı öldü. Her ikisi de insan. Bir hiç yüzünden öldüler. Artık yeter diyoruz" dedi.
Teröristin geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verilesinin ardından mezarın başında bekleyen bir grup DEHAP’lı, slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı

iha-şırnak
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 13:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?