28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak Gençlik Gurubu'ndan açılış

"Belki Bu Şehre Bir Film Gelir" şiarıyla yola çıkan Şırnak Gençlik Grubu, açık havada festival açılışı yaptı. Festivalin açılışında, biri 12 dakikalık diğeri de 15 dakikalık olmak üzere 2 tane kısa film davetlilere izletildi. 

Festivalin açılışına, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, İl Emniyet Müdürü Salih Gökalp, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, Sağlık Müdürü Sedat Kaya ve birçok kurum müdürüyle işadamlarının yanı sıra davetliler katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Şırnak Gençlik Gurubu Üyesi Fırat Bilir, amaçlarının gelecekteki gençlere örnek olmak ve Şırnak'ı her alanda geliştirmek olduğunu belirterek, "Geçen sene 6-7 ay boyunca üniversitede okuyan öğrencilere burs sağladık. Avrupa Birliği Hibe programının bize sunduğu 4 aylık bir gençlik projesini hayata soktuk. Bu sene de, ÖSS adaylarına bir müzik dinletisi yaptık ve şimdi de kısa süreli de olsa, yerel kaynaklarımızı kullanarak 4 günlük bir festival programını hazırladık. Buradaki amacımız, gençlerimize ve Şırnak'lılara film ve sosyal etkinlikleri aşılamaktır. İnternet üzerinden verdiğimiz ilanla, Türkiye'nin dört bir yanında bize 23 tane film geldi. Biz de bu filmleri 2 gün boyunca her gün 2 seans şeklinde Cumhuriyet Meydanı'nda kuracağımız çadırda göstereceğiz" dedi. 

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere gençlerin susadıklarını belirterek, "Bunun için bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere her zaman destek olacağımıza söz verdik. Kısa süreli de olsa gençlerimizin yapmış olduğu bu çalışmaları, anlamlı buluyorum. Bu tür çalışmalar, tek yönlü olmamalı. Artık bu tür sosyal aktiviteler, ilimizde açık havada yapılabilecektir" şeklinde konuştu.
Emniyet Müdürü Salih Gökalp ise öncelikle ilimizin genç ve dinamik beyinleri olan bir gençlik grubunun ilimizde olmasının, kendisini gururlandırdığını belirterek, "Gençlerimizi, böyle bir program yapmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ben diyorum ki, Ağustos ayında üniversitede okuyan gençlerimizle yeni üniversiteye girecek gençlerimizi bir araya getirerek bir toplantı yapıp, burada yeni üniversiteye girecek olan gençlerimize yol göstermemiz gerekir. Geçmişte anarşi ve terörle anılan Şırnak'ımızın, bu imajını silelim" ifadelerini kullandı.
Gençlik grubunun, Cumhuriyet Meydanında kurduğu film çadırında izdiham yaşandı. 2 seans şeklinde filmi izleyenler açık havada film izlemenin keyfini sürdü.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 18:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?