28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak hastanesiz kaldı, Cizre dolup taştı

ŞIRNAK’ta cinayet ve tecavüz zanlısı Abdullah Başcı’yı linç etmek isteyen öfkeli kalabalığın saldırdığı kentin tek sağlık kuruluşu Devlet Hastanesi'nin kullanılamaz hale gelmesinin ardından hastaların sevkedildiği, Cizre İlçesi Devlet Hastanesi’nde büyük yoğunluk yaşanıyor. Başhekim Vedat Deniz, iki günde hasta sayılarında yüzde 30 artış yaşandığını belirterek, “Personel sayımız çok yetersiz. Şırnak merkez, İdil ve Silopi ilçelerinden personel istedik” dedi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nin çıkan olaylarda tahrip edilerek kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle Şırnak merkez ve ilçelerindeki hastalar Cizre Devlet Hastanesine yönlendirildi. 150 yataklı olan Cizre Devlet Hastanesi, gelen hasta yoğunluğu karşısında sağlık personeli konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Hastane Başhekimi Dr. Vedat Deniz, Şırnak Devlet Hastanesi'nin faal olmaması nedeniyle bütün hastaların kendilerine geldiğini belirterek, “Personel sayımız çok yetersiz. Şırnak merkez, İdil ve Silopi ilçelerinden personel istedik. Yoğunluk artınca bazen yetirsiz kalıyoruz.

Özellikle Kadın Doğum ve Acil hizmetlerinde sıkıntılar çekiyoruz. Yatak sorunumuz yok ama personel sıkıntımız var” dedi.

Cizre Devlet Hastanesinde Acil serviste görev yapan Dr. Serdar Munis, daha önce acilde günde 100 hastaya baktığını, Şırnak Devlet Hastanesi'nin devre dışı kalmasıyla şimdi 150 hastaya bakmak zorunda kaldığını ifade ederek, hasta yoğunluğunun sabah erken saatlerde başladığını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 13:26:24
Güncelleme :7 Aralık 2006 Perşembe 13:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?