28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak kömürünün üreticisi sıkıntıda

Şırnak'ta çıkarılan kömürün birçok şehirde satılmasının yasak olması nedeniyle işlerinin iyi olmadığını belirten Şırnaklı kömür üreticileri, imkan verilmesi durumunda yurt dışına da satış yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin en zengin kömür ocaklarına sahip olan Şırnak'ta üreticiler sıkıntılı günler yaşıyor. Şırnak kömürünün satılması ve kullanılmasının birçok şehirde yasak olduğunu belirten tüccarlar, "Durum böyle olunca işlerimiz de olmuyor. Biz gerekli tetkikler yapılarak en zengin ocaklara sahip olan Şırnak'ta iş sahasının genişletilmesini istiyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşların maddi durumu iyi olmayınca beklenen kömür satışı da gerçekleşmiyor. Türkiye'ye yurtdışından kömür ithal ediliyor. Biz de kömürlerimizi yurt dışına satmak istiyoruz, ama Türkiye içinde bile satamıyoruz" dedi.

Kömür ocaklarında çalışan günlük işçiler ise "Bir gün çalışıp 20 YTL kazanıyoruz. Çok fazla iş olmadığı için biz de çalışamıyoruz. Hepimiz işsiziz. Ara sıra günlük kömür işi çıkınca geliyoruz o da 10 günde bir çıkıyor" şeklinde konuştu.

İşçiler kömür satışı olduğunda sabahın ilk saatlerinde ocaklardan çıkartılan kömürleri parçalamaya başlıyor. Kömürler parçalandıktan sonra torbalara doldurulup, ağızları kapatılarak kamyonlara yükleniyor. 

 

 

 

 

 

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 11:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?