19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak Üniversitesi'ne yeni bölüm

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ'NE YENİ BÖLÜM

Şırnak Üniversitesi, Şırnak Meslek Yüksekokulu'na Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu açılıyor. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm dört yıllık lisans düzeyinde olacak.

Şırnak Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu dört yıllık lisans düzeyinde eğitim verecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, "Üniversitemizin müracaat ettiği 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim verecek olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nun 2809 sayılı Kanun'un 4633 sayılı Kanun'la değişik Ek 30'uncu maddesi uyarınca açılmasına karar verilmiştir. En kısa zamanda akademik kadro ilanı verilecek ve Yüksekokulumuz

eğitime açılacaktır. Hz. Nuh'tan bugüne kadar medeniyetlerin kavşak noktasında bulunan Şırnak; Ateş geleneğinden Yezidiliğe, Süryanilikten Müslümanlığa birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yüksek Okulumuz, bu kültür, din ve dil çeşitliliğini başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya tanıtmamıza katkıda bulunacaktır. Şırnak Üniversitesi'ne, Şırnak'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 10:46:03
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 01:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?