28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'a 48 doktor atandı

Şırnak Sağlık İl Müdürü Dr. Sedat Kaya, kente 12'si uzman, 36'sı pratisyen olmak üzere 48 doktorun atandığını belirterek, doktor sıkıntılarının kalmadığını söyledi. 

Ekim ayından itibaren sağlık personeli sıkıntısının tamamının giderileceğini ifade eden İl Müdürü Kaya, Şırnak'ın terör olayları nedeniyle yıllarca uzman hekim konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından Şırnak'a atanan doktorların göreve başladıklarını ifade eden Dr. Kaya, "Sağlık Bakanlığı tarafından 7. dönem atamalarında 36 pratisyen, 12 uzman doktordan şu ana kadar pratisyenlerden 28, uzman doktorlardan 5'i görevine başladı. Ekim ayının sonuna kadar tüm atanan doktorların başlamasını bekliyoruz. 

Pratisyen hekimler, doktor sıkıntısı yaşanan sağlık ocaklarında görevlendirildi. Gelen yeni doktorlarla birlikte il ve ilçelerimizdeki pratisyen ve uzman doktor sıkıntımız giderilmiş oldu. Atanan doktorlar artık ilimize gelmeye başladı. Ekim ayından itibaren sağlık personeli sıkıntısının tamamını gidereceğiz. Kentimiz sağlık açısından en iyi dönemini yaşamaktadır. Devlet hastanemiz tam kapasiteyle çalışmaktadır. Kentimizde 2003 yılında 25 pratisyen hekimimiz varken, şimdi 145 pratisyen hekimimiz var. 2003 yılında hiç uzman doktor yokken, şimdi 44 uzman doktora sahibiz. Aynı zamanda 2003 yılında 25 hemşire varken şimdi 171 hemşiremiz mevcuttur. 2003 yılında 24 ebemiz varken 2006'da 112 ebemiz bulunmaktadır. 2.5 yılda sağlık sektöründe büyük yol kat edildi. İlimizde ve ilçelerimizde yeni hastaneler ve köyle beldelerimizde yeni köy tipi sağlık ocaklarımız yapıldı ve bazılarının da inşaat çalışması devam ediyor. 2007 yılında sağlık sektörünün altyapısında bir sorun kalmayacaktır" dedi. 

Koruyucu hekimliğin önemine de değinen Dr. Kaya, "Şu an bizim için en önemli olan koruyucu hekimliktir. Bölgemizde yaygın olmayan koruyucu hekimliği biz çok önemsiyoruz. Özellikle koruyucu hekimlikle çocuk ve bebekler aşıyla korunacak. Buradan çıkan hastalıklar tekrar koruyucu hekimlikle engellenecektir. Yani bu hastalıklardan dolayı meydana gelen ölüm ve sakatlık gibi hastalıklar korunmuş olacaktır. Bunun için bizim için koruyucu hekim her şeyin başında geliyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 17:13:31
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 15:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?