19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak'a 5 bin fidan

ŞIRNAK'A 5 BİN FİDAN DİKİLİYOR

Şırnak Belediyesi, Tema Vakfı ve Genç-Der işbirliği ile Şırnak'a 5 bin fidan dikiliyor. Çakırsöğüt Jandarma-Komando Nizamiyesi'nden başlayan ağaçlandırma çalışmaları Karayolları kavşağına kadar devam edecek.

Ağaçlandırma çalışmalarına, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Genç-Der üyeleri, belediye çalışanları ve TEMA Şırnak Başkanı Fehmi Avcı katıldı. Belediye Başkanı Ramazan Uysal yaptığı açıklamada, "TEMA Vakfı'nın Şırnak'a göndermiş olduğu 5 bin ağacın dikimine başladık. Şırnak için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımızdan bizlere destek olmalarını istiyoruz. Diktiğimiz ağaçlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Bugün 5 bin ağacın dikimine başladık. Yakın bir zamanda 5 bin ağaç daha dikerek Şırnak'ı ağaçlandırmayı düşünüyoruz. Bu sayede şehrimiz güzel bir görünüme kavuşacaktır" dedi.

TEMA Şube Başkanı Fehmi Avcı ise, "TEMA Vakfı Şırnak il temsilcisi olarak Şırnak Genç-Der katkıları ile Adana İl Temsilcisi Sayın Ali Akyürek ve Ceyhan Temsilcisi Şahin Bey'in katkıları ile Bal-Pet aracılığı ile Şırnak'a 5 bin fidan gönderildi. 2 bin 500 Kıbrıs akasyası, 2 bin 500 de çam fidanı dikmeye başladık. Bir ay önce gönderilen fidanları uygun bir yerde muhafaza ettik. Şırnak Belediyesi ile birlikte yol refüjlerini ağaçlandırmayı hedefliyoruz. İleriki tarihlerde Adana'dan TEMA Vakfı 5 bin fidan daha gönderecek. Bu fidanları en kısa zamanda getireceğiz. Şırnak ilimizi bu sayede yeşillendirmiş bulunacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu..

Genç-Der Yönetim Kurulu üyesi Perihan Cihan ise, "Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne başvurduk. Bu başvurumuza cevap vermelerini bekliyoruz. Geçen yıl da böyle bir projemiz vardı. Bir yıldır emek veriyoruz ve projemiz devam edecek. Hem Adana TEMA'nın yardımları ile hem de Şırnaklıların yardımları ile soluduğumuz havayı değiştireceğiz. Biz Genç-Der olarak TEMA'ya başvurduk onlar da bizleri yalnız bırakmadılar" şeklinde konuştu.

Çakırsöğüt Jandarma-Komando Nizamiyesi'nden başlayan ağaçlandırma çalışmalarının Karayolları kavşağına kadar devam edeceği bildirildi.

ŞIRNAK'A 5 BİN FİDAN DİKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 11:26:02
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 12:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?