28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'a takviye birlikler gönderildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Nisan ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başlatması muhtemel olan "Temizlik" operasyonu öncesi Şırnak'a takviye birlikler gönderildi.

Şırnak'taki askeri hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta barınan terör örgütüne yönelik düzenlediği kara harekatı ile örgüte ağır kayıplar verdirmesinin ardından şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgesi kırsal kesiminde geniş kapsamlı bir temizlik harekatının hazırlıklarına başlandı.

Bahar aylarının yaklaşması ile birlikte Mehmetçikler, teröristlerin olası sızmalarına karşılık Cudi, Gabar, Kato dağları ve Bestler Dereler mevkiinde operasyonlara devam ederken, bahar aylarında yapılması beklenen ''Temizlik' operasyonu kapsamında Şırnak'ta bulunan sınır birliklerine takviye olarak çok sayıda asker sevkıyatı yapıldı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden sınır bölgesinde bulunan sınır birliklerine kaydırılan askerleri taşıyan konvoyun Cizre şehir merkezinden geçişini vatandaşlar merakla izledi. Zırhlı araçların eskortluk yaptığı askeri konvoyun Şırnak'taki sınır birliklere geçişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 17:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?