28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'ın el sanatlarına büyük ilgi

İSTANBUL'DA SERGİLENEN ŞIRNAK'IN EL SANATLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan 1. Halk Eğitim Günleri Türkiye Fuarı'na Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun ve Müdür yardımcısı Pınar Altun da katıldı. Fuarda sergilenen Şırnak'ın el sanatları 81 il içinde en çok beğeni toplayan ürünler oldu.

1. Halk Eğitim Günleri Türkiye Fuarı İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Şırnak'ı fuarda İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun ve Müdür Yardımcısı Pınar Altun temsil etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Durgun fuarı değerlendirerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde İstanbul Lütfü Kırdar Uluslar Arası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan 1. Halk Eğitim Günleri Türkiye Fuarı'na İl Halk Eğitim Merkezi

olarak 24-28 Ocak 2010 Şırnak ili için ayrılan standa yörenin ve yöre insanının en nadide el sanatlarından olan ilimizin kültürel mirası kilim ve şal-şapik kumaşımız ile katıldık. Fuarın açılışını yapan Sayın Emine Erdoğan Milli Eğitim Bakanımız (Nimet Çubukçu), Çıraklık Yaygın Eğitimi Genel Müdürü ve beraberindeki heyet 81 İl içerisinde 5-6 standa uğrayarak ziyaret etmişlerdir. Şırnak standını da kendileri ziyaret ettiler. Yöremiz insanının el sanatları Hanımefendi ve Sayın Bakanımızın ilgi odağı oldu.

Memnuniyetlerini dile getirdiler. Genç kızlarımızın ve annelerimizin el emekleri göz nurlarını çok beğendiler. Şırnak ili olarak genç kızlarımızın hazırlamış oldukları hediyelerimizi takdim ettik kendilerine. Yöremize has olan, otantik değer taşıyan şal-şapik kumaşı Şırnak ili adına kendilerine sunuldu" dedi.

Şırnak standının ulusal medyanın da dikkatini çektiğini vurgulayan Durgun, "El sanatlarımız en ince detayına kadar görüntülenerek haber yapıldı. El sanatlarımız ülke genelinde büyük beğeni topladı. Biz de Şırnak ili olarak büyük gurur duyduk ve onura edildik. Bu fuara katılmamızda büyük katkıları olan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'ya çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İSTANBUL'DA SERGİLENEN ŞIRNAK'IN EL SANATLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:16:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 20:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?