28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnaklı öğrenciler geri döndü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Emniyet ile Birlikte Rehberlik uygulamaları (EBRU) projesi kapsamında İstanbul'u gezen Şırnaklı öğrenciler geri döndü.

Silopi'den İstanbul'a giden Silopi Lisesi öğrencileri, tarihi ve turistik yerleri gezerek İstanbul turu yaptı. Öğrencilerin sosyalleşmeleri ve tarihi-kültürel yerler hakkında bilgi sahibi olmalarının amaçlandığı gezi programı emniyet görevlilerinin girişimleriyle hayata geçirildi.

Geçtiğimiz haftalarda Hakkari ve Şırnak'taki öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı ulaştıran İstanbul Emniyeti, bu kez de öğrencileri keyifli bir İstanbul turuyla ödüllendirdi. Ağrı, Muş, Şırnak, Tunceli, Siirt, Van ve Hakkari illerinden İstanbul'a getirilen ilköğretim ve lise öğrencisi 42 genç, Esenler Belediyesi'nin sponsorluğunda İstanbul turu yaptı.

Gençlerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Emniyet ile Birlikte Rehberlik uygulamaları (EBRU) projesi kapsamında İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Amacı polisle halk iletişimini arttırmak olan projede Doğu bölgelerinde okuyan öğrencilere yarıyıl tatilinde unutamayacakları bir İstanbul gezisi yaşatılması amaçlandı.

Gençlerin, bölgelerindeki terör olaylarından uzak tutulması ve sosyallik kazanmaları için hazırlanan programda İstanbul turu yapan gençler memleketlerine geri döndüler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 17:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?