28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnaklı sporcular iddialı

Şırnak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü 03-10 Ağustos 2009 tarihleri arasında Elazığ, Batman ve Bitlis illerinde düzenlenen 4. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına 60 sporcu ile katılıyor.

60 sporcu İl Gençlik ve Spor Müdürü Necat Pehlivan'ın kafile başkanlığında atletizm, badminton, basketbol, güreş, judo, masa tenisi ve tekvando dallarında Şırnak'ı temsil edecek.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Necat Pehlivan, "Bu yıl 4'cünsü organize edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına 60 kişilik sporcu kafilesi ile ilimizi temsilen katılacağız. Spor tabii ki yarışmaktır, motivasyondur, kazanmaktır, kaybetmektir, cezadır, ödüldür fakat spor her şeyden önce sosyal bir olaydır. Sporda temsil çok önemlidir. Biz de Şırnaklı gençlerimizi Elazığ'da düzenlenecek bu yarışmalara götüreceğiz. Onlara tavsiyemiz öncelikle diğer ilerden gelecek olan gençlerle tanışmalarını, kaynaşmalarını ve paylaşmalarını temin etmektir.

Gerek davranış olarak gerekse yarışmalarda gösterecekleri performansla inşallah ilimizi en iyi şekilde temsil edecekler. Gençlerimiz arasında büyük yetenekler var. Onlardan başarı bekliyoruz, madalya bekliyoruz. Takım sporlarında bayan voleybolunda çok iyiydik. Ancak bayan sporcularımız ailevi sorunlarından dolayı katılamadı. Bu takımımızı oluşturamadık götüremiyoruz" dedi.

Bu tür yarışmalara katılmanın çok önemli olduğunu belirten Pehlivan, "Amacımız ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve yarışmalarda yeni yetişen gençlerimizin ilgi derecelerini artırıp onları daha üst seviyelere taşımaktır. Yarışmalara 60 sporcumuzla katılacağız. Judo, basketbol, badminton, tekvando, masa tenisi spor dallarında mücadele edeceğiz. Bunların hepsi Elazığ ilinde organize edilecek. Su sporlarında yüzme ve yelken müsabakaları Bitlis ve Batman ilerimizde yapılacak. Ancak su sporlarında tesisimiz olmadığı için maalesef sporcumuz da yok. Dileğimiz inşallah ileriki yıllarda bir kapalı yüzme havuzumuzun hizmete girmesi ve ilimizi su sporlarında da temsil etmektir" şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'na judo dalında katılan Fatime Ütün, geçen yıllarda iki derece aldığını belirtti. Ütün, bu yıl da derece girmek istediğini belirterek, "4 yıldır judo yapıyorum. İki yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katılıyorum. Farklı arkadaşlar edindik, hoş çevreler oluşturuyoruz. Daha önce iki derecem vardı. Bu yıl da ilimizi en iyi şekilde temsil edip derece ile dönmek istiyorum" diye konuştu.

Güreş dalında yarışacak olan Fehmi Güngen de ilk defa Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katıldığını söyledi. Güngen, "Güreş dalında 63 klioda yarışacağım. İlimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Türkiye Okular Arası Güreş Şampiyonası'nda üçüncülüğüm var. İyi bir derece elde etmek için kendime çok güveniyorum. Çok iyi hazırlandım" ifadelerini kullandı.

Basketbol dalında katılan Mehmet Batak ise şöyle konuştu:
"Basketbol dalında yarışıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'na ilk defa katılıyorum. Hocalarımızın bize verdikleri emekleri boşa çıkarmayacağımıza inanıyorum. İlimiz için birinci olmayı hedefliyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?