19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak'ta 2 er şehit

Şırnak'ta çatışmada şehit düştüğü ileri sürülen 2 askerin, Hisar Tabur Komutanlığı'nda bunalıma giren bir asker tarafından vurulduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; Cudi Dağı eteklerinde kurulu Hisar Tabur Komutanlığı nizamiyesinde kriz geçiren ve henüz ismi açıklanmayan asker, kendi silahı ile nöbet tutan 2 arkadaşını vurdu. Olayda Sivaslı Piyade Çavuş Zekeriya Demirkaya ile Zonguldak'ın Alaplı ilçesinden Jandarma Er Erhan Boz şehit oldu.

Olay ile ilgili Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

TESKERESİNE 78 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Askerliğinin bitimine 78 gün kala oğlunun şehit olduğu haberini alan Gülten Boz gözyaşlarına boğuldu. Kendini yere atarak sinir krizleri geçiren Gülten Boz'a, eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan, ancak gözyaşları durmayan Gülten Boz'u, eşi ve diğer yakınları teskin etmeye çalıştı. Anne Gülten Boz evin kapısına giderek" Oğlum mu geldi, oğlum nerde, benim oğlumu getirin" diyerek ağıtlar yaktı.

Oğlunun askere gitmeden önce bir otelde garson olarak çalıştığını belirten Ereğli Demir Çelik Fabrikası'ndan emekli 56 yaşındaki Adil Boz, "1.5 ay önce izine gelmişti. 18 günlük iznini tamamladıktan sonra 6 Ağustos'ta yeniden Şırnak'taki birliğine gitti. İzinde çok neşeliydi. Şehit olacağı hiç aklımıza gelmemişti. Askerliğinin bitimine 78 gün kalmıştı, gün saymaya başlamıştık. Ancak şehit haberi geldi. Yıkıldık, çok üzgünüz" dedi.

Şehit haberiyle birlikte Boz ailesinin oturduğu apartmandaki tüm balkonlar Türk bayraklarıyla süslendi. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ile İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Tektaş da eve gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Kaymakam Memük, "Aile çok üzgün. Şehit yakınları için çok zor bir durum. Söylenecek fazla birşey yok. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Şehit askerin cenazesinin bu akşam Alaplı'ya getirileceği, yarın da toprağa verileceği bildirildi.

cha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 23:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?