19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak'ta asker uğurlama töreni

Şırnak'ta, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı organizasyonuyla asker uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama sırasında şehir çıkışına kadar 300 araçlık bir konvoy oluştu. 

Bir ay önce de İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan asker uğurlama töreninde Şırnaklı 300 genç, şehir çıkışına kadar bin 500 araçlık bir konvoy eşliğinde askere uğurlanmıştı. 23. Jandarma Sınır Tümen ve İl Jandarma Komutanlıkları'nın ortaklaşa organize ettiği asker uğurlama töreninde 88 Şırnaklı genç, 300 araçlık bir konvoyla büyük coşku içinde uğurlandı. 

İl Jandarma Komutanlığı içtima alanında yapılan uğurlama töreninde asker ve askere gidecek gençlerle aileleri, davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra konvoy eşliğinde Ömer Kabak Meydanı'na gelinerek, burada da vatandaşlarla beraber halay çekildikten sonra asker adayları, akrabalarıyla vedalaşarak otobüslerle birliklerine hareket etti. Düğün havasında geçen askere uğurlama töreninde kimi zaman duygulu, kimi zaman ise coşkulu anlar yaşandı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 18:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?