19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak'ta çatışma

Şırnak'ın  Kato Dağı’nda güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada 10 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. 1 köy korucusunun şehit olduğu çatışmalar sürerken, bölgeye havadan helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi.


Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde bulunan Kato Dağı’nda dün gece termal kameralar tarafından yaklaşık 25 kişiden oluşan PKK terör örgütü grubu tespit edildikten, sonra operasyon başlatıldı. Sarp ve dik kayalıklı bölgede hareket halinde olan teröristler önce izlemeye alındı. Ardından teröristlerin geçiş istikametine çok sayıda komando ve gecici köy korucuları sevkedildi. Derin vadi arasından tek sıra halinde geçiş yapan teröristlere havanın aydınlanmasıyla birlikte, ‘Teslim ol’ çağrısı yapıldı. Ancak teröristlerin bu çağrıya ateşle karşılık vermesi sonucu açılan ilk ateşte 1 korucu başına isabet eden mermiyle olay yerinde şehit oldu. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 10 PKK’lı öldürüldü. Gruptan geriye kalan 15 teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Şırnak 23'üncüarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlu bulunan ve ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Hareket Timleri de sabah saat 05.00’den itibaren Sikorsky helikopterleriyle çatışma bölgesine sevkedildi. Ayrıca yine bölgeye Kobra ve Süper Kobra tipi saldırı helikopterleri sevkedildi. Çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:13:35
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 12:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i.küçük IP: 212.58.25.xxx Tarih : 11.07.2008 23:16:16

dişe diş.kana kan...kıyamete kadar da sürse bu savaş.. hainler emellerine rüyalarında bile ulaşamayacaklar....allah ordumuzu korusun.....amin...