27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Şırnak'ta doğal afet eğitimi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından doğal afet ve felaketlere karşı tedbirler ve yapılacaklar konusunda Şırnak Belediye personeline eğitim semineri verildi. 

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, belediye meclis üyeleri, belediye personeli katıldı. Deprem başta olmak üzere yaşanabilecek afet olaylarında ilgili kurumlar ve vatandaşın üzerine düşen görevler hazırlanan sinevizyon gösterimiyle AKUT üyeleri tarafından anlatılarak, afet gelmeden önce yapılacaklar ve sonrasının önemli olduğu vurgulandı. 

Seminerin ardından bir konuşma yapan Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, "Yalnız ölüme davet çıkarırcasına başta yapıların tıpkı Şırnak il merkezi gibi heyelan merkezlerine kurulması ve imar planlarının olurundan fazla verilmesi, afetler sırasında ölüm riskini çok daha fazla arttırıyor. Bunun önüne geçebilmek için yeni dönemde bir çok çalışma yapacağız. Doğal bir felakette azami şekilde yaşanabilecek can kaybı için gereken önlemleri almaya devam edeceğiz" dedi. 

Ertak, katkılarından dolayı AKUT üyelerine teşekkür ederek, çiçek verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 18:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?