19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak'ta eğitim seferberliği

Şırnak'taki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin sınavlarda başarılı olmaları için 'Öğrenci yetiştirme kursları' açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun, proje kapsamında 3 bin 41 öğrencinin kurslardan yaralandığını söyledi.

24 okuldan gelen tüm müracaatları kabul ettiklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun, "İlköğretimde açılan kurslarımızda; Türkçe, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, coğrafya, tarih, edebiyat ve matematik dersleri ücretsiz veriliyor" diye konuştu.

İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim camiası olarak Şırnak Valisi Ali Yerlikaya öncülüğünde eğitim seferberliğinin başlatıldığını belirten Durgun, "Dershane, etüt projeleri ve yetiştirme kursları ile eğitim seferberliğinin yapıldığını düşünüyorum. Valimiz Ali Yerlikaya, Şırnak'ta göreve başladığından beri eğitim-öğretime büyük önem veriyor. Geliştirilen projelerle Şırnak'ın sınavlardaki başarısının artacağını düşünüyorum. Projelerle ilgilenen tüm arkadaşlarımızın heyecanla görevlerini yerine getirdiğine inanıyorum" dedi.

Müdür Durgun, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma-yazma kurslarının da devam ettiğini belirterek, "Okuma-yazma kurslarımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Şu anda birinci kademe okuma yazmada biten 1, devam eden 8 kursumuz mevcut. 7 kurs daha açmayı hedefliyoruz. İkinci kademede ise 5 tane okuma yazma kursumuz devam etmektedir. Toplamda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde 21 tane okuma yazma kursumuz açılacaktır. Ayrıca hangi kurs türünden olursa olsun yeterli sayıda talep olup da öğretmen bulduğumuz sürede kurslarımızı açarız" şeklinde konuştu.

Durgun, ildeki kurumlarla işbirliği içinde de kurslar açtıklarını belirterek, ''23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı ile işbirliği içerisinde 450 askerimize yönelik 10 tane kalorifer ateşçiliği kursu açtık. Yine İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile hem emniyet personeline hem de vatandaşlara yönelik kalorifercilik kursumuz olacak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?