28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'ta kış operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kış mevsiminin etkisini gösterdiği Şırnak'ta, terör örgütüne yönelik büyük bir operasyon başlattı. Havadan ve karadan başlatılan operasyon kapsamında bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.
Şırnak'ın Cudi ve Gabar dağlarında PKK'lı teröristlerin yuvalanmasını engellenmek için büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyona çok sayıda asker ve geçici köy korucusu katılırken, helikopterler gözetleme, keşif ve asker sevkıyatı yapıyor. Bölgeye havadan indirilen komandolar teröristlerin izini sürerken, mağaraların içerisini de didik didik arıyor. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Çakırsöğüt Tugayı ve 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın birlikte başlattığı kış operasyonuna yüzlerce komando katılıyor. Irak sınırında bulunan ve teröristlerin Gabar Dağı'na geçiş noktası olarak kullandıkları Cudi Dağı'na 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda asker sevk edildi. Operasyonlara katılan 150'den fazla komandonun, kışlık kamuflajlı ve tam teçhizatlı oldukları görüldü. Gece yarısı Cudi Dağı'nın Derebaşı bölgesine askeri araçlar ile hareket eden komandoların 20'lik gruplar halinde geniş bir alanı tarayacakları belirtildi. Sarp kayalıkların bulunduğu dağlarda gece eksi 20 derece soğukta teröristlerin izini süren Mehmetçikler, PKK'nın bölgede yuvalanmasının önüne geçecek.

YENİ JAMMER ARAÇLARI GÜVENLİK SAĞLIYOR
TSK'dan yediği darbeler sonucu iyice köşeye sıkışan teröristler, çoğu kez mayınlı tuzakları kullanarak hain planlar uygulamaya çalışırken bölgeye gönderilen 'Jammer' cihazlı araçlar bu planları engelliyor. Uzaktan kumandalı mayın ve patlayıcıların infilak etmesini sağlayan frekans, Jammer cihazlı araçlar sayesinde bozularak teröristlerin hain emelleri engelleniyor. Şırnak'ta operasyona veya sevkıyata çıkan tüm askeri birliklerin önünde veya arkasında Jammer cihazlı araca rastlamak mümkün. Askerlerin güvenliğini sağlayan yeni Jammer araçları Şırnak ile Uludere, Güçlükonak ve Silopi ilçelerine gönderildi. Öte yandan TOKİ tarafından Şırnak'ta yapılması planlanan 20 yeni askeri karakolun inşaatına 2009 yılı içerisinde başlanacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?