28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'ta operasyonlar devam ediyor

Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar genişletilerek devam ediyor.


Şırnak'ta terör örgütüne yönelik Cudi ve Küpeli Dağları'nda başlatılan operasyonlar Bestler Dereler bölgesini de içine alacak şekilde genişletildi. Sabah saatlerinde Şırnak'tan hareket eden 10 araçlık askeri araç konvoyu Uludere ilçesine doğru hareket etti. Tam teçhizatlı askerlerin bulunduğu askeri araç konvoyunun uzaktan kumandalı mayınlara karşı güvenliğini, sinyal bozucu Jammer cihazlı araç sağladı. Bestler Dereler bölgesindeki operasyonlara katılan askerlerin morallerinin yüksek olduğu görüldü.

HELİKOPTER TRAFİĞİ HIZ KAZANDI
Şırnak 23 Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ardı ardına kalkış yapan skorsky tipi helikopterler Küpeli Dağı'na gıda ve mühimmat sevkıyatı yaptı. Yoğun hava trafiğinin yaşandığı Şırnak semalarında helikopterlerin bir kısmının ise Küpeli ve Yassı Dağı arasındaki bölgeye komandoları indirdi. Cudi Dağı'nın sınır bölgelerinde ise bu sabah saatlerinde 172 Zırhlı Tugay Komutanlığından kalkış yapan helikopterlerin bölgeyi havadan taradığı görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 10:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?