28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'ta silahlar konuştu

Dün gece Şırnak'ta trafik polislerinin yol kontrollerinde bir avukatın trafik suçu işlemesi nedeniyle karakola götürülmesi sonrası tartışma çıktı. İki avukat ile polis memurları arasında çıkan tartışmada silahlar konuştu.

Bir polis memurunun silahı ile ateş ettiği ve iki avukatın ölümden döndüğü olaydan sonra açıklama yapan Şırnak Barosu söz konusu polis memurunun görevine son verilmesini ve cezalandırılmasını istedi.

Dün gece saatlerinde trafik polislerinin yol kontrollerinde trafik suçu işleyen Avukat Hüseyin Cihan karakola götürüldü. Karakolda Avukat Cihan ve haber vermesi üzerine karakola gelen Avukat Serhat Kadırhan ile polis memurları arasında çıkan tartışmada silahlar konuştu. Avukat Cihan ile avukat Kadırhan'ın şans eseri ölümden döndüğü olayda avukatlara ateş ettiği ileri sürülen bir polis memuru gözaltına alınarak savcılığa çıkarıldı.

Söz konusu polis memurunun görevine son verilmesini ve cezalandırılmasını isteyen Şırnak Barosu Başkan yardımcısı İdris Tanış olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Tanış açıklamasında, "07 Şubat 2009 tarihinde gece saatlerinde Şırnak Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'nda meslektaşlarımız Avukat Hüseyin Cihan ve Avukat Serhat Kadırhan'a aynı karakolda görevli polis memuru B.Ö. tarafından öldürme kastıyla ateş açılmış arkadaşlarımız şans eseri olaydan yara almadan kurtulmuşlardır. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumakla görevlendirilen bir polis memurunun fütursuzca karakolun içinde böyle bir eyleme girişmesinin savunulur hiçbir gerekçesi olmadığını belirtmekle olayı nefretle kınıyoruz. Eylemi gerçekleştiren polis memurun görevden alınması ve sorgusu ile birlikte tutuklanması hukuk devletin gereğidir. Ayrıca kovuşturma sırasında da bu polis memurunun hak ettiği en ağır cezaya mahkum edilmesi için olayın müdahili ve takipçisi olacağımızı şimdiden ilan ediyoruz" dedi.

Avukat Serhat Kadırhan ise, "Saat 01.00 sıralarında avukat Hüseyin Cihan Bey beni aradı. Bir problem yaşandığını olay yerine gitmem gerektiğini söyledi. Ben de olay yerine gittim bir kalabalık olduğunu gördüm. Hüseyin Beyin trafik polisinin yanında olduğunu gördüm. Bir problem yok gibi görünüyordu. Daha sonra polis memurları bizim karakola gelmemiz gerektiğini söylediler. Beraber Hüseyin Beyle birlikte karakola gittik. Polis memurları da bizi takip ederek karakola geldiler. Karakola girdiğimizde polis memurlardan birisi Hüseyin beye yönelik, 'Hani gelmeyecektin birazdan göreceksin' gibi tehditvari sözler söyledi. Ben de olaya müdahale ettim bu şekilde müdahale edemeyeceğini ve kendisinin sicil numarasını istedim. Vermedi. Karakol dışında bir arbede yaşandı. Arbede sırasında polis memuru silahına davrandı ve kaçan bir kişinin üstüne bir el ateş etti. O dışarı ateş ettiği için cam kurşun geçirmez olduğu için oraya isabet ettiremedi. Daha sonra silahını bize doğrultarak üç veya dört el ateş açtı.
Kurşunlara kafamıza yakın yerde santimetrelerce yakın mesafeden geçti. Bu arada bir polis memuru onu durdurmaya çalışıyordu ancak direkt bizi hedef alarak ateş ettiğini düşünüyorum'' dedi.

Karakolun çok kalabalık olduğunu belirten Kadırhan, ''Polis memurların sayılarının 20 ile 30 arasında olduğunu tahmin ediyorum. Olay yerine intikal ettiğimde herhangi bir gerginlik yoktu ancak kalabalık bir grup vardı onlar da dağıldılar" diye konuştu.

Olayı yaşayan Avukat Hüseyin Cihan ise, "Zaten gereken işlemleri başlatarak şikayetçi olduk. Şu andaki ifade devam ediyor. Polis memurunun yargı hakimliğine çıkarılması bekleniliyor'' şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 11:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 85.104.235.xxx Tarih : 9.02.2009 11:51:47

savcıların hemen adli soruşturmayı başlatmaları gerekir hiç kimse egosunu tatmin edemez bu polis te olabilir normal bir vatandaşta umarım bir daha böyle tatsız vaka  yaşanmaz yargıya güvenim yüksek