28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'ta toplu kutlama töreni

"45. Kütüphaneler Haftası, Turizm Haftası ve Tiyatro Haftası" İl Halk Kütüphanesi ve Şırnak Lisesi'nin hazırladığı ortak bir programla kutlandı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda lise öğrencilerinden oluşan 'Kayıp Ezgiler' müzik grubu söylediği şarkılarla salondaki arkadaşlarına müzik ziyafeti verdi.

Kültür Merkezi tiyatro salonunda, "45. Kütüphaneler Haftası, Turizm Haftası ve Tiyatro Haftası" Şırnak Kütüphanesi ve Şırnak Lisesi'nin hazırladığı ortak bir programla kutlandı. Programda ilk önce Kütüphane Müdürü Ahmet Kaya, yazının tarihi ve kütüphanelerin önemi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Müdür Kaya, "Yazının bulunması ile başlayan insanın bilgisini, deneyimini ve duygularını kayıt altına alıp yazılı olarak kalıcı hale getirme güdüsü ve isteği milattan önceye dayanmaktadır. Taşla başlayıp, kil tablet, parşömen ve kağıtla devam eden yazı macerası günümüzde dijital ortamlarda ve sanal alemde devam ediyor. Basılı kaynakların belirli bir sistem dahilinde bir araya getirilerek muhafaza edildiği ve insanların kullanımına sunulduğu kütüphaneler yazının bulunmasından bugüne insanlığın bilgi birikiminin ve deneyiminin taşıyıcısı ve hafızası olagelmiştir. Yazının serüvenine kütüphaneler de katılmış ve aynı paralelde kendini dönüştürmüştür. Yazının kağıttan dijital ortama, sonra da sanal ortama geçmesi ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte toplumda kütüphanelerden beklentiler de değişmeye başlıyor" dedi.

Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Kütüphane Müdürü Kaya'nın konuşmasından sonra Şırnak Lisesi öğrencilerinden oluşan Kayıp Ezgiler müzik grubu sahneye çıktı. Lise öğrencilerinden oluşan Kayıp Ezgiler müzik grubu söylediği şarkılarla salondaki arkadaşlarına müzik ziyafeti verdi. Öğrencilerin mini konserlerinden sonra Şırnak Lisesi edebiyat öğretmenleri Vehbi İnanç, Abdulselam Eser ve M. Emin Kılıç okuduğu şiirlerle salondaki öğrencilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Şırnak Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen ''Acil Servis'' adlı tiyatro oyunu salonda bulunan öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 12:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sena zencir IP: 94.54.35.xxx Tarih : 14.10.2009 19:10:12

yalnız bu yazılanlar iyi olmus ama  qenelinde olsaydı daha ii olurdu tsrk ederim