19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şırnak'ta tutuklanan ABD'li serbest bırakıldı

Amerikan vatandaşı Christian Culff’un öğle saatlerinde serbest bırakılmasından sonra bir açıklama yapan avukatı İhsan Kalkan, müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması için Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğunu belirterek, "Mahkeme heyeti, başvurumuzu kabul ederek, Amerikalı Culff’un bugün serbest bırakılmasına karar verdi" dedi.


Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Christian Culff’un çantasında yapılan aramada, Kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait 2 adet şarjör, 80 adet mermi ve 1 adet kar maskesi ele geçirilmişti. Christian Culff’un avukatı İhsan Kalkan, "Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isterken, çantasına bırakılan şarjör ve mermilerin bulunması üzerine tutuklanan müvekkilim, basında yansıtıldığı gibi asker değil, Irak’ta bir firmada çalışan elektrik teknisyenidir. ABD Adana Başkonsolosu’nun Silopi’ye gelmesi ise cezaevinde tutuklanan aynı ülke vatandaşını ziyaret etmesinden ibarettir" diye konuştu.


Müvekkilinin mahkeme tarafından yurtdışına çıkmasında bir sakınca bulunmadığını söyleyen Kalkan, "Christian Culff, serbest kalması ile kendisini merak eden ailesinin yanına gitmek üzere Amerika’ya gidecek" dedi.

iha-şırnak
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 11:18:22
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 11:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?