28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şırnak'taki linç girişimine 18 tutuklama

Şırnak'ta küçük yaştaki kızlara tecavüz ederek öldürme suçundan tutuklu iken hastaneye kaldırılan sanığı linç etmek isteyerek, güvenlik güçlerini taşladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 42 kişiden 18'inin tutuklandığı bildirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, küçük yaştaki iki kız çocuğuna tecavüz ederek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan A.B'nin Devlet Hastanesine kaldırılması sırasında bir grup tarafından linç edilmek istendiği hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin linç girişimine izin vermemesi üzerine kalabalığın güvenlik güçlerine, araçlarına ve Devlet Hastanesine taş, sopa ve molotofkokteyli ile saldırdığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Olayların büyümesi üzerine İl Jandarma Komutanlığından takviye kuvvet çağrılarak müdahalede bulunulmuştur. A.B. isimli tutuklu hastaneden askeri araçla çıkartılarak kaldığı cezaevine götürülmüştür. Olayda, 27 polis ve 68 asker ile 1 sivil çeşitli yerlerinden yaralanmış, 1 sivil vatandaş ise hayatını kaybetmiştir.

Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda olaylara karıştığı belirlenen toplam 42 kişi yakalanarak gözaltına alınmış ve adli mercilere sevk edilmişlerdir. Daha sonra bunlardan 24'ü serbest bırakılmış, 18'i ise tutuklanmıştır."
A.A.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 16:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?