19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Siyaseten temsil vekaletini aldık

ŞIRNAK'TA BAĞIMSIZ ADAYLAR MAZBATALARINI ALDI

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun Şırnak'ta desteklediği bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan ile tutuklu bulunan Selma Irmak'ın vekili Avukat Aycan İrmez ve Faysal Sarıyıldız'ın vekili Avukat Rojhat Dilsiz, mazbataları Şırnak Adliyesi'nden aldı.

Mazbataların alınmasından sonra Şırnak Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şırnak bağımsız milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak halkının büyük bir çoğunlunun desteği ile seçildiklerini belirtti. Bölgede yüzde 74 oranında oy aldıklarını belirten Kaplan, "Mazbatalarımızı aldık. Tutuklu olan milletvekillerimiz Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın mazbatalarını da vekaleten avukat arkadaşlarımız aldı. Bu mazbatalar sonrası tutuklu arkadaşlarımızın yarın Diyarbakır'da mazbatalara istinaden başvuru yapacaklar tahliye için. Halkımızın Şırnak'ta yüzde 75 oy vererek bize büyük bir güç verdiğinin farkındayız. Sorumluluğumuz da görevimiz de bu derece ağır, bunun da farkındayız. İnşallah ülkemizde onurlu bir barışa yeni bir demokratik anayasaya ve demokratik bir çözüme Kürt sorununda vesile olur. Bu anlayışla mecliste görev yapmayı düşünüyoruz. Bu benim ikinci dönemim. Arkadaşlarımızın ise ilk dönemi olacak" dedi.

Gazetecilerin yarın Abdullah Öcalan'ın geri çekileceğini açıkladığı 15 Haziran olduğunu hatırlatması üzerine ise Kaplan şöyle dedi:

"Doğrusu halkımız seçimlerde bağımsız bloğa büyük bir destek sunarak 36 milletvekilini meclise gönderip aslında demokratik çözümü, barışçıl yöntemi sonuna kadar deneyin işaretini verdi. Burada birinci sorumluluk birinci parti çıkan AK Parti'dedir. Bu sorunun idrakıyla yeni anayasa sürecinde ve sorunların çözümünde inandırıcı ve güven verici adımlar atıldığı takdirde inanıyoruz ki korktuğumuz günlerle karşı karşıya kalmayız. Bizim amacımız bunca seçim çalışmasının nedeni parlamentoda Ankara'da sorunu çözmek. Sorunun çözümü için çaba sarf etmek. Bu nedenle Şırnak milletvekili olarak bizim sorumluluğumuzun çok daha fazla olduğunun bilincindeyiz. Şırnak halkı seçim meydanlarında aldığımız izlenim, bize mutlaka onurlu bir barış, birlikte yaşam, birlikte çözüm, ısrarlı olun işaretini verdi. Bizde vekaleten bu sözlerinin sözcüsü olacağız mecliste. Arkadaşlarımızla kapsamlı bir değerlendirme yapacağız bu konuda. Genel merkezlerimiz bu değerlendirmelerin sonucunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Barış er veya

geç bu topraklara gelecektir. Bütün savaşlar geçte olsa barışla bitmiştir. Dünyanın yüzyıl savaşlarının tarihine bakın, birçoğunun 30 yıldan fazla sürmediğini görürsünüz. 30 yıldır bu topraklarda çatışmalar var. Yolda gelirken sürekli askeri hareketlilik, helikopterler uçuyor. Bunu bitirmek zorundayız. Ve demokratik bir çözüm içinde bitirmeliyiz. Barış sonuçta mutlaka alacağımız sonuçtur ve mutlaka bütün savaşlar, çatışmalar barışla biter. Bunun başka yolu yok. Halkımız iradesini göstermiştir. Evet AK Parti yüzde 50 oy almıştır. Ama bu coğrafyada bize de yüzde 75 oy vermiştir. Bize temsil vekaletini vermiştir. Siyaseten temsil vekaletini aldık."

ŞIRNAK'TA BAĞIMSIZ ADAYLAR MAZBATALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 15:25:04
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 18:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?