28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şoförlere bayram da yok

Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda günlerdir kuyrukta bekleyen kamyon şoförleri, Ramazan Bayramı'nda evde olma umuduyla yola çıktıklarını, ancak gümrüğün yavaş işlemesi nedeniyle hayallerinin suya düştüğünü söyledi. 

Habur Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen kamyon şoförleri, 15 gün içinde Irak'a gidip yüklerini boşalttıktan sonra evlerine dönmeyi planlıyorlardı. Ne var ki, sınır kapısının değişik nedenlerden dolayı yavaş çalışması, kuyrukta bekleyen kamyon şoförlerinin bu hayallerinin sönmesine neden oldu. Şoförlerden Yavuz İhsan, "Ben Kuzey Irak Zaho kentine gitmek üzere yükümü Mersin'den aldım. '15 gün içerisinde gider, geri dönerim' diye düşünüyordum, ancak 15 gündür burada bekliyoruz. Kuyrukta kurduğumuz hayallerin hepsi boşa gitti. Çocuklarım için bayram şekeri gibi gerekli alış verişleri yapmayı, bayram kıyafetlerini almayı düşünüyordum; ama görünüşe bakılırsa bayramımızı Habur Sınır Kapısı ya da Irak'ın Halil İbrahim Gümrüğü'nde kuyrukta geçireceğiz. Çocuklarımızın karnını doyurmak için çalışmaya mecburuz. Bayrama denk geleceğini bilmiyordum, bilseydim başka bir işle uğraşırdım" diye konuştu. 

Hasan Yakan adlı şoför ise, Irak'a gitmek için günlerdir sıra beklediğini ifade ederek, "Bu bekleyiş sırasında Ramazan Bayramı'nı evde geçirmenin hayallerini kuruyorduk. Çocuklarımızla beraber mutlu bir bayram geçirmeyi düşünüyorduk, ama artık bu hayallerimiz de boşa çıktı" dedi. En büyük isteğinin çocuklarının okuması olduğunu söyleyen Yakan, bütün zorluklara rağmen Irak'a gitmek mecburiyetinde olduklarını dile getirerek, "Diğer zamanlarda evden ayrılmak insanı fazla üzmüyor, ama Ramazan Bayramı'nda aileden ayrılmak zor oluyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 14:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞİRVAN ALTAN IP: 85.102.200.xxx Tarih : 24.10.2006 13:52:27
Bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım. işşallah kurban bayramını evlerinde kutlarlar.