19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Soğuklar sanayi esnafının işlerini açtı

Şırnak ve çevresindeki ilçelerde yolların buzlanması kaportacı ve boyacıların işlerinin, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ise oto elektrikçilerinin işlerinin açılmasına neden oldu.

Şırnak ve çevresinde etkisi devam eden soğuk hava ve buzlanma nedeniyle artan trafik kazaları oto tamircisi esnafının işlerine yoğunluk getirdi. Havanın en soğuk olduğu sabah saatlerinde yolların buz tutarak kayganlaşması sonucu oluşan kazalar kaporta ve boya sanatkarı esnafın işlerinin, araçların soğuktan dolayı çalışmaması da oto elektrikçilerinin işlerinin açılmasını sağladı. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar mesai yapan esnaf, müşterilerine araçlarını bir an önce teslim etmek için çaba sarf ediyor. Vatandaşların kaza yapmadan araçlarına bakım yaptırmadıklarını söyleyen tamirciler, kış aylarında buzlanma nedeniyle meydana gelen küçük çaplı kazaların araçların bakımı için bir fırsat olduğunu belirtti. Son günlerde soğuk havaların ardından yollarda buzlanmanın arttığını anlatan sanayi esnafı, kazaların genellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşandığını belirtti.

Meydana gelen kazaların genellikle küçük çaplı olduğunu anlatan sanayi esnafı, bunun için de oto tamircilerinden kaportacı ve oto boyacısı esnafın işlerinin yoğunlaştığını anlattı.

Küçük bir kaporta tamiri ve boyanmasının 150 YTL'den başladığını bildiren tamirciler, büyük hasarlı kazalarda ise bu rakamın bin YTL'yi aştığını kaydetti.

Kaza yapanlara fazla fatura çıkmaması için eski parçaların tamir edilmesi yolunu seçtiklerini dile getiren tamirciler, vatandaşların araçlarını yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 13:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?