19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

STP Silopi'de seçim bürosu açtı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) seçim bürosu açılışı yapıldı.

Ofis Mahallesi'nde düzenlenen DTP'nin 4'üncü seçim irtibat bürosu açılışına, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, DTP İlçe Başkanı Süleyman Şavluk, Silopi Belediye Başkan Adayı Emin Toğurlu ve çok sayıda partili katıldı.

Saz eşliğinde yapılan seçim bürosunun açılışında sık sık terörist Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Açılış konuşmasını yapan Silopi İlçe Başkanı Süleyman Şavluk, yerel seçimlerde oy kullanma çağrısı yaptı.

Şavluk'un konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Muhsun Kunur, "Bugün burada kendi özgürlüğümüz için barış için seçim büromuzun açılışı için toplandık. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kunur, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, TBMM'deki grup toplantısında Kürtçe konuşmasını desteklediğini söyledi. Kürtçe yayın yapan TRT 6'nın halkın beklentilerinden uzak devlet politikasında yayın yaptığını ileri süren Başkan Kunur, Ahmet Türk'ün Meclis'te yaptığı Kürtçe konuşmasının kesilmesine ise bir anlam veremediğini söyledi. Başkan Kunur'un konuşması sık sık terörist Öcalan lehine atılan sloganlar ile kesildi.

Belediye Başkan Adayı Emin Toğurlu ise, Kürtlere layık olmak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Kürtçe şarkılar eşliğinde halayların çekilmesinin ardından devam eden açılış töreni, olaysız şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 16:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?