19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Sürücülere park tepkisi!

VATANDAŞLARDAN TARİHİ YAPI ÖNÜNE PARK EDEN SÜRÜCÜLERE TEPKİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İnanç Parkı Projesi kapsamında restore edilip turizme açılan Kırmızı Medrese'nin önünde sürücülerin gelişi güzel araçlarını park etmesi hem yetkililerin hem de vatandaşların tepkisini çekti.

Cizre Kaymakamlığı tarafından İnanç Parkı Projesi kapsamında restore edilen tarihi Kırmızı Medrese'nin önüne araçlarını park eden sürücülere hem vatandaşlar hem de yetkililer tepki gösterdi.

Davut Çimen adlı vatandaş, "Bu mekanların görünmesi gereken yerde duyarsız sürücüler yüzünden görünmez oldu. Bölgenin tanıtım ve kalkınmasında bu tarihi yapıların büyük bir katkısı var. Gerek yerli, gerek yabancı turistlerin buraları görmesi ve gezmesi ilçemiz konumu açısından çok önemli. Fakat bu yapılar önünde gelişigüzel yapılan araç parkı yüzünden bu yoldan geçen vatandaşlar ve ilçeye gelen misafirler bu yapıları görme şansını kaybediyor. Dolayısı ile bu mekanlarımızın gözden düşmesine neden oluyor. Gerek araç sahiplerinin, gerekse araç sürücülerinin bu mekanların görünümüne engel olacak şekilde araç parkı yapmamasını, bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Proje koordinatörü Faruk Özervarlı ise, bu yapıların restore edilmesi için büyük bir emek harcandığını ve ilçe turizmi açısından çok önemli bir yeri olan Kırmızı Medrese'nin görünmesini sağlamak için birçok alanda kamulaştırma yaptıklarını söyledi. Özervarlı, bütün uyarılarına rağmen tarihi yapı önünde gelişigüzel araç parkına engel olamadıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:59:02
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 19:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?