28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Tabip odaları Türk'e saldırıyı kınadı

5 TABİP ODASI TÜRK'E YAPILAN SALDIRIYI ŞIRNAK'TA KINADI

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan saldırıya bir kınama da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki tabip odalarından geldi.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt Tabip Odaları ortak bir basın açıklaması ile Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınadı. 5 Tabip Odası adına açıklama yapan Şırnak Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Serdar Küni, Ahmet Türk'e yapılan saldırıyla ilgili, "Barışa ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Kürtlerin bir bütün olarak demokratik cumhuriyet ile taçlandırılmış ortak vatanda özgür ve onurlu bir yaşam isteği yönündeki irade beyanına olumlu cevap vermesini beklediğimiz mevcut iktidarın

uzatılan kardeşlik elini görmezlikten gelen tavrı tüm kesimlerde olduğu gibi bizlerde de ciddi endişe ve kaygılara yol açmaktadır'' diye konuştu.

Muş-Bulanık'taki olaylarla ilgili davanın Samsun'da görülmesini eleştiren Küni bu durumun adaletin tecellisi açısından kuşku uyandıracağını ileri sürdü. Küni, "Halkımızın demokratik tepkilerine tahammül edemeyen karanlık güçlerin Muş-Bulanık'ta iki vatandaşımızın katledilmesi ve akabinde davanın güvenlik gerekçesiyle Samsun'a nakledilmesi toplum vicdanında adaletin tecellisi ile ilgili kuşkulara yol açacak bir uygulama olarak belleklerimizdeki tazeliğini korurken Sayın Ahmet Türk'e yönelik yapılan bu çirkin saldırı gerçek niyetleri ortaya çıkarmıştır'' dedi.

Muş-Bulanık'taki saldırının katil zanlısı ve ailesinin dakikalar içinde il dışına nakledildiğini bildiren Dr. Küni, Samsun'da herkesin gözü önünde ve güvenlik güçlerinin yanı başında yapılmış olan saldırının önlenmemiş olmasına dikkat çekerek bu durumun saldırının planlanarak yapıldığı yönünde soru işaretlerini artırdığını savundu. Küni, ''Hemen her kesim tarafından barışın elçisi olarak adlandırılan ve Kürtlerin ak yüzlü, ak saçlı bilge adamı olarak bilinen Sayın Ahmet Türk'e yapılmış olan bu saldırının

Kürtlerin tümüne karşı yapılmış olduğu bilinmektedir. Halklarımız arasında çok önemli barış köprüsü konumunda olan halkımızın en nadide değerlerine yönelik bu çirkin saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve kınadığımızı ifade ederek bu saldırının tüm bağlantılarıyla açığa çıkarılmasını ve sorumlular hakkında gerekli olan yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 15:48:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 19:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?