28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Tabip Odası'nda seçim heyecanı

ŞIRNAK TABİP ODASI'NIN 2. OLAĞAN GENEL KURULU

Şırnak Tabip Odası'nın 2. Olağan Genel Kurul toplantısı başladı.

Şırnak Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen Şırnak Tabip Odası 2. Olağan Genel Kurulu, görev başında hayatını kaybeden doktorlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantıya Şırnak Belediye Başkan Vekili Faruk Ürgen, Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve odaya kayıtlı doktorlar katıldı. Kurul divanına Şırnak Baro başkanı Nuşirevan Elçi, Cizre SES temsilcisi Aziz Yoral ve Verem Savaş dispanserinde görevli Emrullah Ergün seçildi.

Oda Başkanı İsmail Vesek, yaptığı konuşmada demokratik açılıma değinerek şunları söyledi:

"Hükümetin 6 ay önce izlediği politikanın sürdürülmesi gerekmektedir. Hükümet sivil toplumla aydınlarla kısacası çeşitli toplum kesimleriyle müzakerelerde bulunmalı ve onları sürece katarak çözümün aktörleri olarak görmelidir. Geçmişte işlenen suçlar için bölgede resmi yarı resmi komisyonların kurulması ve bu komisyonların bölgede faaliyet yürüten sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılmasına çalışılmalıdır. Bölgesel kalkınma planları geliştirilmeli ve bu planların bütçeleri tesadüflere bırakılmamalı,

gerekli kaynaklar yaratılmalıdır. Kürtçenin kamusal alanda basın ve medyada kullanılması önündeki engeller kaldırılmalı, bunun için gereken yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Koruculuğun tasfiyesi masaya yatırılmalı ve bu insanların hem rehabilitasyonu ve hem de yeni istihdam alanlarında istihdam edimleri sağlanmalıdır. Bölgede yaşanan yoksullukla mücadele için özel planlar yapılmalı ve gerekirse pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Gündemdeki anayasa değiştirilmesi çok olumlu bir adımdır. Ancak 12 Eylül

darbe anayasası tümden değiştirilmeli, daha çok özgürlükçü ve demokratik bir anayasa yapılmalıdır."

Oda Genel Sekreteri Serdar Küni ise, sağlık politikalarını eleştirerek, hükümetin demokratik açılımla ilgili olarak daha cesur adımlar atmasını istedi.

Genel Kurul yarın yapılacak oda yönetim seçimleriyle sona erecek.

ŞIRNAK TABİP ODASI'NIN 2. OLAĞAN GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 15:58:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 16:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?